Selecteer een pagina

Ik ben robert

Dit is vast herkenbaar: het is begin december, je haalt het Sinterklaaspak tevoorschijn, in een tasje vind je de baard. Die ziet er niet uit, maar helaas…. morgen heeft de Sint ‘m toch echt nodig. Of: de pruiken voor de toneelvoorstelling zijn eindelijk gevonden, achter in de kast. Ze voelen vies en ruiken muf. Niemand wil ze op. En dat zie je duidelijk terug op de tientallen foto’s en in films die het publiek maakt.

In het vervolg pak je dat beter aan. Maar hoe reinig je pruiken en hoe berg je ze op? Wanneer haal je de Sinterklaasbaard tevoorschijn en hoe krijg je de slag er weer in? Hoe maak je alles klaar voor presentatie? Wat heb je nodig? Mag je haarlak, gel of wax gebruiken?

Ik kan je helpen! Vijfentwintig jaar was ik kapper, al tientallen jaren verzorg ik de pruiken voor de Stichting Oud-Oranje (www.oud-oranje.nl) en ook ben ik een graag geziene gast bij verschillende musea. Dankzij de jarenlange ervaring en de cursus pruikenmaker die ik volgde bij Van Nooijen in Capelle aan den IJssel mag ik mezelf inmiddels een ware expert noemen.

Het onderhouden en modelleren van bestaande pruiken kent voor mij geen geheimen meer, maar ik kan ook geheel nieuwe haarwerken maken. En uiteraard kom ik met alle plezier op locatie om pruiken perfect op te zetten en Sinterklazen tot in de puntjes verzorgd de deur uit te laten gaan.

Zin om eens kennis te maken? Heel graag! Ik sta te popelen om iedereen te laten schitteren en kom graag langs, in theaters, bij modeshows, in scholen, bij toneelverenigingen, tijdens dorpsfeesten en bij alles wat verder nog bedacht kan worden.

Vriendelijke groet en tot ziens,

Robert Braam,

De Pruikenkamer
Brengt pruiken naar een geloofwaardig niveau 

Speciaal voor Sinterklaas

Ik zal alvast één vraag beantwoorden: bied je mij in september of oktober de Sinterklaasbaard aan voor onderhoud, dan weet je zeker dat de Sint er vanaf eind november prachtig uitziet!